Ga naar de inhoud
9 oktober 2024 • Nieuws

Eerste Kamer stelt vragen over schrappen klantrelatie telemarketing

Weet u het nog? In een amendement op de Energiewet maakte de Tweede Kamer een einde aan de klantrelatie bij telemarketing. Bij de behandeling van deze wet zijn door Kamerleden Amendementen ingediend voor (1) het schrappen van de klantrelatie uit de Telecommunicatiewet, met (2) een uitzondering voor goede doelen, uitgeverijen en loterijen. De wet wordt nu behandeld in de Eerste Kamer en het amendement leidde tot een aantal kritische vragen.

DMCC Group - Audits 2

PvdA/ GL, CDA, D66 en VVD stelden vragen over het voornemen de klantrelatie in te perken. Men vroeg naar de verbetering die het voorstel beoogt te realiseren voor de consument, maar ook naar de impact op de markt en of ook andere maatregelen zijn overwogen. De VVD vraagt of de huidige schriftelijkheidsvereiste bij complexe duurovereenkomsten in combinatie met een opt-in niet afdoende beschermen. En CDA vraagt zich af of niet alleen zogenaamde ‘goede doelen loterijen’ maar ook andere loterijen die een deel van hun opbrengsten aan goede doelen geven niet uitgezonderd moeten worden.

Het volledige verslag leest u hier: https://www.eerstekamer.nl/behandeling/20241001/verslag

Wij zullen u op de hoogte  houden over updates. Heeft u op dit moment vragen naar aanleiding van dit artikel? Neem dan contact met ons op.


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.