Ga naar de inhoud

Waarom deze bedrijven DMCC kiezen


Aantoonbaar compliant
Deskundig & praktisch advies
Betrokken & flexibel
DMCC Group - Consultancy

Wat is een audit?

Een audit is een onafhankelijk periodiek onderzoek waarin wij controle uitvoeren op aspecten uit wet- en regelgeving of een controle uitvoeren op kwaliteit. Tijdens een audit controleren wij of wetgeving is geïmplementeerd in organisatieprocessen of dat uw dienstverlening voldoet aan de door uzelf gestelde kwaliteitsnormen.

De resultaten geven inzicht in de bestaande en ontbrekende maatregelen en hun doeltreffendheid zodat u eventuele veranderingen kunt doorvoeren en kunt sturen waar nodig. U kunt een eenmalige audit laten uitvoeren, waarna u zelf verbeteringen doorvoert of u kunt gebruik maken van onze doorlopende dienstverlening, waarbij wij na de nulmeting met de implementatie van verbeteringen helpen en één of meer herhaal audits uitvoeren.

DMCC Group - Audits 8

Waarom een audit uitvoeren?

Om vertrouwen te creëren bij uw klanten is het belangrijk dat u zich houdt aan afspraken, dit is de basis voor groei. Dit kan zijn het naleven van privacywetgeving in klantcontact maar ook de kwaliteitsnormen die u zelf stelt aan uw klantcontact. Worden uw regels en normen wel nageleefd door interne of externe medewerkers? Houd grip door tijdige controles en direct bij te sturen waar nodig.

 

Is een audit verplicht?

In principe is een klantcontact of privacy audit niet verplicht voor organisaties maar vanuit verschillende wetgeving is een organisatie verplicht tot het nemen van passende maatregelen om te kunnen aantonen dat zij voldoen aan die toepasselijke wet- en regelgeving. Hiernaast kan het voor bedrijven interessant zijn om compliance aan interne en externe stakeholders en potentiële klanten aan te kunnen tonen. Een DMCC audit is een manier om hier invulling aan te geven.

DMCC Group - Consultancy

Welke audit is interessant voor uw organisatie?

Wij bieden verschillende soorten audits en controles aan. Zo kunt u de naleving van wet- en regelgeving laten controleren door middel van een privacy of klantcontact compliance audit. Hiernaast bieden wij ook klantcontact kwaliteit controles aan, hier wordt er niet zozeer gecontroleerd op naleving van wetgeving maar op de naleving van de door u opgestelde kwaliteitsnormen. Hiermee krijgt u dus inzicht in de kwaliteit van uw klantcontact. Indien gewenst kunnen we aan de audit ook compliance aspecten toevoegen.

Per categorie bieden wij verschillende audits en controles aan. Komt u er niet helemaal uit welke audit interessant is voor uw organisatie? Bespreek de mogelijkheden dan telefonisch met één van onze experts! 

Mag ik klanten na een online aankoop automatisch aanmelden voor de nieuwsbrief?
Jitty van Doodewaerd
Ja dat kan, maar u moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden.
Mag ik sms-donaties nabellen?
Jitty van Doodewaerd
Indien er sprake is van een klantrelatie wel, u dient zich wel aan bepaalde regels te houden.

Heeft u een prangende vraag?

Onze experts beantwoorden uw vraag gratis binnen één werkdag.

Stel uw vraag

Interesse in onze audits of controles?

Bespreek de mogelijkheden tijdens een consult.

Vraag vrijblijvend consult aan