Ga naar de inhoud

Leadwerving audit

Veel bedrijven hebben er direct of indirect mee te maken: online leadwerving. Het verkrijgen van contactgegevens om zo meer (potentiële) klanten te kunnen benaderen met een aanbod voor een dienst of product. Commercieel zitten hier veel voordelen aan. Maar er gaan ook risico’s mee gepaard. DMCC helpt organisaties deze risico’s te vermijden door leadwerving te controleren op compliance en kwaliteit. Zo weet u exact waar de consument ‘ja’ tegen heeft gezegd en of u de verkregen leads voor uw organisatiedoelstellingen kunt gebruiken.

Waarom is er een risico?

Veel organisaties zijn afhankelijk van leads voor commerciële groei, maar weten niet zo goed waar hun leads worden ingekocht. Ook weten ze vaak niet hoe toestemming gevraagd is door de leadwervende partij om een consument te mogen bellen of mailen met een aanbod. Verder is vaak onduidelijk in welke winacties de opt-in wordt gevraagd en of dat actiemechanisme wel klopt. Zij moeten echter wel voldoen aan toepasselijke wet- en regelgeving bij het verzamelen van persoonsgegevens die consumenten achterlaten bij het meedoen aan zo’n winactie. Dat is precies waar wij bij DMCC op controleren!

Ronalda van Roekel
Karlijn Terheijden
Jitty van Doodewaerd

Geïnteresseerd in een audit?

Bespreek de mogelijkheden met onze experts tijdens een vrijblijvend consult

Vraag consult aan

Leadwerving audit

Op welke wet- en regelgeving wordt de controle gebaseerd?

DMCC bekijkt of en in hoeverre alle toepasselijke wet- en regelgeving wordt nageleefd in online leadwerving. Dit hangt grotendeels af van de industrie waarin een klant opereert. Dit zijn een aantal voorbeelden van wet- en regelgeving waarop de controle gebaseerd wordt: de AVG en de Telecomwet, de e-Privacy Richtlijn, de Gedragscode Promotionele Kansspelen en de regels uit ons Burgerlijk Wetboek (BW) over oneerlijke handelspraktijken en misleidende reclame.

DMCC Group - Audits

Wat wordt er beoordeeld?

Wij bekijken de mate waarin wet- en regelgeving wordt nageleefd door de website van de online campagne te bezoeken en te beoordelen. Het gaat er immers om hoe de beleving van een consument is bij het bezoeken van zo’n website. Aan de hand van een vooropgestelde controlelijst, wordt gecontroleerd op de uiting/het leadconcept op de website. Hierbij wordt gelet op zaken rondom toestemming voor het verstrekken van een e-mailadres en telefoonnummer en mogelijk andere persoonsgegevens, het privacy statement, of de belangrijke informatie wel voldoende duidelijk is opgesteld en eenvoudig te vinden is, opt-ins en opt-outs en nog veel meer.

DMCC Group - Consultancy

Voor wie is een leadwerving audit interessant?

Alle bedrijven en organisaties die zelf of via leveranciers doen aan online leadwerving kunnen profiteren van een dergelijke audit. De resultaten van de audit worden teruggekoppeld in een non compliance detail rapport (NCDR). Met dit rapport kunt u efficiënt de nodige acties ondernemen binnen uw eigen organisatie of betere afspraken met uw leveranciers maken. Zo kunt u voor uw organisatie alsook uw klanten correct en integer handelen in overeenstemming met de van toepassing zijnde wet- en regelgeving.

Mag ik klanten na een online aankoop automatisch aanmelden voor de nieuwsbrief?
Jitty van Doodewaerd
Ja dat kan, maar u moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden.
Mag ik sms-donaties nabellen?
Jitty van Doodewaerd
Indien er sprake is van een klantrelatie wel, u dient zich wel aan bepaalde regels te houden.

Heeft u een prangende vraag?

Onze experts beantwoorden uw vraag gratis binnen één werkdag.

Stel uw vraag

Heeft u grip op uw online leadwerving?

Schakel onze experts in voor een leadwerving audit.

Neem contact op