Ga naar de inhoud

Remote Compliance Officer (RCO)

Met de steeds veranderende wet- en regelgeving hebben veel organisaties de behoefte aan een aanspreekpunt dat hier de juiste kennis van heeft. Wie is dan zo’n aanspreekpunt? Dit kan een compliance officer zijn. U kunt intern een compliance officer aannemen of onze externe Remote Compliance Officer inhuren.

Wat is een Remote Compliance Officer?

Binnen organisaties is het toezicht op het naleven van wet- en regelgeving binnen de bedrijfsprocessen belegd bij de compliance officer. Dit is iemand die gespecialiseerd is in wet- en regelgeving. Een Remote Compliance Officer is een compliance expert die een heel scala aan onderwerpen kan behandelen en is het eerste aanspreekpunt binnen een organisatie voor compliance gerelateerde zaken.

Ronalda van Roekel
Karlijn Terheijden
Jitty van Doodewaerd

RCO interessant voor u?

Bespreek het met één van onze experts tijdens een vrijblijvend consult

Vraag consult aan

Meer informatie

Wat doet een Remote Compliance Officer?

Een compliance officer ziet niet alleen toe op het naleven van toepasselijke wet- en regelgeving en gedragscodes, maar bewaakt ook dat de door de organisatie zelf opgestelde normen en waarden worden nageleefd en bewaakt daarbij de integriteit van de organisatie. De compliance officer fungeert als interne toezichthouder, al dan niet in samenwerking met de privacy officer of Functionaris Gegevensbescherming, en is het eerste aanspreekpunt bij compliance vraagstukken en integriteitsrisico’s. Onze remote compliance officers kunnen met hun expertise en juridische kennis uw organisatie ondersteunen met allerlei compliance gerelateerde zaken waaronder:

  • Opstellen van uw compliance beleid
  • Inrichten van kwaliteitsmonitoring
  • Adviseren over compliance vraagstukken
  • Toezicht houden op naleving van het beleid
  • Creëren van awareness bij alle medewerkers
DMCC Group

DMCC is dé oplossing voor al uw compliance verzoeken

Wij merken dat veel van onze klanten de behoefte hebben aan een compliance officer, maar een expert vinden is soms makkelijker gezegd dan gedaan. De DMCC Group kan daarom voor u dé oplossing zijn! Onze consultants gaan dan voor uw bedrijf aan de slag. Dit kunnen wij doen bij u op locatie of op afstand (remote). U geeft zelf aan waar uw compliance behoefte uit bestaat en dan gaan we samen in gesprek hoe we hier vanuit de DMCC Group het beste invulling aan kunnen geven. Dit kan zijn in de vorm van een remote compliance officer, compliance consultant, data privacy consultant, interim privacy officer, data privacy adviseur, privacy specialist, AVG / GDPR privacy officer, zegt u het zelf maar!

Mag ik klanten na een online aankoop automatisch aanmelden voor de nieuwsbrief?
Jitty van Doodewaerd
Ja dat kan, maar u moet wel voldoen aan een aantal voorwaarden.
Mag ik sms-donaties nabellen?
Jitty van Doodewaerd
Indien er sprake is van een klantrelatie wel, u dient zich wel aan bepaalde regels te houden.

Heeft u een prangende vraag?

Onze experts beantwoorden uw vraag gratis binnen één werkdag.

Stel uw vraag

Een compliance aanspreekpunt nodig binnen uw organisatie?

Schakel onze Remote Compliance Officer in!

Neem contact op