Ga naar de inhoud
7 juni 2018 • Nieuws

170 klachten ingediend bij Autoriteit Persoonsgegevens wegens GDPR

Er zijn tot nu toe 170 klachten ingediend bij de Autoriteit Persoonsgegevens over de GDPR, de nieuwe Europese privacywet. Dat heeft een woordvoerder tegenover NU.nl gezegd. Dagelijks komen er tussen de 25 en 30 klachten binnen.

De klachten komen van mensen die denken dat hun persoonsgegevens niet goed verwerkt worden. Een trend is echter nog niet waar te nemen, daar is het nog te vroeg voor. Volgens de woordvoerder is het aantal binnengekomen klachten echter wel een signaal “dat mensen privacy hoog in het vaandel hebben”.

import9-Dollarphotoclub_91196349_website

De klachten kunnen ingediend worden via een formulier op de website van AP. De organisatie raadt echter aan om eerst contact op te nemen met de instantie of de betreffende persoon om je privégegevens op te vragen. Als daar geen oplossing uit komt, dan kan het Informatie- en Meldpunt Privacy helpen.

Vragen van organisaties

Vragen van organisaties over de implementatie van de nieuwe regels krijgt de AP sinds 25 mei niet meer. Op die dag gingen de nieuwe regels in. Wel komen er nog vragen over de laatste zaken, “bijvoorbeeld over hoe bepaalde bestanden ingericht moeten worden”.

Bron: Numrush.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.