Ga naar de inhoud
15 maart 2019 • Nieuws

Aboutaleb: ‘Nieuwe regels privacy bemoeilijken aanpak criminaliteit’

De Rotterdamse burgemeester Aboutaleb vindt dat de privacywetgeving en een tekort aan middelen de aanpak van zware of ondermijnende criminaliteit bemoeilijken. Dat meldt Aboutaleb in twee interviews met de NOS en De Telegraaf.

import96-Dollarphotoclub_65288472_website

Sinds 25 mei vorig jaar is de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) van kracht. Die regels maken het lastig criminelen aan te pakken, aldus de burgemeester. “Ik mag nu over een persoon die betrokken is bij ondermijning en die vertrokken is naar Groningen niet de burgemeester van Groningen informeren en dat is natuurlijk bizar”, zegt hij tegen de NOS. “Ik begrijp alle overwegingen rond privacy, maar hier is privacy niet voor uitgevonden.”

Aboutaleb zegt in De Telegraaf dat de verantwoordelijke minister Ferd Grapperhaus van Justititie en Veiligheid het vraagstuk kent. “Maar hij wil niet, zoals ik begrijp, dat we ons gedragen als een soort sheriff en op de stoel van justitie gaan zitten. Ik kan daar niet bij, want we werken juist samen met justitie en andere partners. Ik heb begrepen dat de minister de Raad van State over deze problematiek om advies gaat vragen. En daar zitten we nu.”

Lees verder op nu.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.