Onjuiste informatie

Op de websites van Bralex met namen als www.forskolinnaturalis.nlwww.garciniacambogioashop.nl en www.flashlightq250.com stond onjuiste informatie over de kenmerken en de prijs van de producten. Zo werd er bijvoorbeeld geadverteerd dat de voedingssupplementen 14 dagen gratis geprobeerd konden worden, terwijl dat feitelijk niet kon. Ook werd vermeld dat het herroepingsrecht zou vervallen als de potjes met voedingssupplementen – die niet waren verzegeld –  opengemaakt werden. Dat klopt niet. Bovendien moesten consumenten wel betalen voor het product en het verzenden ervan en stonden er valse claims van nepartsen op de websites.

Ook ontbrak relevante informatie over de consumentenrechten bij online aankopen, zoals juiste informatie over het herroepingsrecht. De start en de termijn van het herroepingsrecht – 14 dagen vanaf de dag na ontvangst van het product –  hanteerde het bedrijf in de praktijk onjuist. Tot slot ontbraken de volledige contactgegevens van het bedrijf.

Websites offline of aangepast

Bralex heeft inmiddels de websites met de onjuiste en onvolledige informatie óf offline gehaald óf op de nog bestaande websites de informatie aangepast en aangevuld.

Bron: ACM