Ga naar de inhoud
20 november 2018 • Nieuws

Acxiom, Oracle en Criteo aangeklaagd voor overtreden GDPR

Privacy International, een organisatie die zich wereldwijd inzet voor de bescherming van privacy, heeft de Europese autoriteiten gevraagd om de activiteiten te onderzoeken van zeven grote bedrijven en vast te stellen of deze in overeenstemming zijn met GDPR. De bedrijven zijn Acxiom, Oracle, Criteo, Quantcast, Tapad, Equifax en Experian.

import7-import7-ISS_10078_00960_website202

Voor wie bekend is met het wereldje van digital marketing en online targeting, zitten er in het rijtje namen van gedaagde bedrijven geen grote verrassingen bij. Het gaat in alle gevallen om zogeheten third party audience en retargeting partijen. Ofwel aanbieders die zich bezighouden met het verrijken dan wel doorverkopen van data.

‘Samen profiteren deze bedrijven van de exploitatie van persoonlijke gegevens van miljoenen mensen in Groot Brittannië, in de rest van de Europese Unie en daarbuiten’, stelt de groep in een van de klachten die zij heeft ingediend bij het Britse Information Commissioner’s Office. Klachten werden tevens ingediend bij de gegevensautoriteiten in Ierland en Frankrijk.

Lees verder op Adformatie.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.