Ga naar de inhoud
3 september 2019 • Nieuws

Autoriteit Persoonsgegevens belicht verwerkersovereenkomst

Met de invoering van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) gelden er verschillende nieuwe regels voor het verwerken van persoonsgegevens. Maar wanneer is een organisatie verwerkingsverantwoordelijke of verwerker? En wat moet er in een verwerkersovereenkomst staan?

learning

De Autoriteit Persoonsgegevens startte in mei een campagne met praktische informatie over de AVG. De campagne is nu uitgebreid met informatie voor ondernemers over het verwerkers van persoonsgegevens. Het gaat onder andere over het opstellen van een verwerkersovereenkomst. Organisaties die een andere organisatie inschakelen voor het verwerken van persoonsgegevens waarvoor zij verantwoordelijk zijn moeten met deze partij een verwerkersovereenkomst afsluiten.

Met de verwerkersovereenkomst sluit een organisatie als verwerkingsverantwoordelijke uit dat de andere partij de persoonsgegevens voor eigen doelen mag verwerken. Organisaties mogen alleen verwerkers inschakelen als die voldoende garanties geven dat ze aan de wettelijke vereisten voldoen. Daarnaast is de organisatie die gegevens door een verwerker laat verwerken nog steeds verantwoordelijk voor de het naleven van de AVG.

Lees verder op Security.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.