Ga naar de inhoud
12 maart 2019 • Nieuws

Autoriteit Persoonsgegevens duikt in Whatsapp-offensief DENK

De Autoriteit Persoonsgegevens stelt een onderzoek in naar mogelijke schending van de privacy bij de verkiezingscampagne van politieke partij DENK in Groningen.

import125-ISS_6117_01531_website

Dat bevestigt woordvoerder Martijn Pols. Na publicaties in Dagblad van het Noorden, kreeg de toezichthouder op de persoonsbescherming klachten over een opmerkelijke Whatsapp-campagne van DENK Groningen. Dat is reden voor de Autoriteit Persoonsgegevens in de kwestie te duiken.

Plots in een Whatsappgroep

Verscheidene inwoners van de provincie werden vorige week overvallen door een DENK-campagne. Zonder dat zij hun telefoonnummers hadden gedeeld, werden zij plotseling toegevoegd aan een Whatsapp-groep waarin ze werden opgeroepen de partij te steunen als lid of met een stem op 20 maart.

Hoeveel benaderde Groningers daarover inmiddels aan de bel hebben getrokken bij de toezichthouder, wil de woordvoerder niet zeggen. ,,Klachten zijn vertrouwelijk, maar wij zullen bij klagers en de betreffende partij meer informatie opvragen voor een oordeel over de gang van zaken.’’

Lees verder dvhn.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.