Ga naar de inhoud
28 mei 2021 • Nieuws

Autoriteit Persoonsgegevens kan tijdelijk geen datalekmeldingen ontvangen

De Autoriteit Persoonsgegevens neemt aanstaande maandag 31 mei een nieuw meldformulier datalekken in gebruik waardoor de toezichthouder vanaf vrijdagochtend tijdelijk geen datalekmeldingen kan ontvangen. De toezichthouder zegt hier rekening mee te houden en geeft organisaties die een datalek willen melden meer tijd hiervoor.

import189-Datalek_Illustratie_Banner_2

Bedrijven en overheden die met een datalek te maken hebben moeten dit uiterlijk binnen 72 uur bij de Autoriteit Persoonsgegevens melden. Vanwege de invoering van het nieuwe meldformulier voor datalekken is het vanaf vrijdag 28 mei 9:00 uur tot en met maandag 31 mei 10:00 uur niet mogelijk om een datalek te melden. Organisaties die in deze periode een datalek moeten melden kunnen door het offline gaan van het formulier dit mogelijk niet op tijd doen. Daarom krijgen deze organisaties van de AP tot en met vrijdag 4 juni 2021 de tijd om het datalek te melden.

Het nieuwe meldformulier bevat een aantal verbeteringen voor gebruikers. Zo wordt het aanvullen van een eerdere melding eenvoudiger en kunnen meldingen tussentijds worden opgeslagen, om er op een later moment verder aan te werken. Oorspronkelijk zou het nieuwe formulier begin mei worden gelanceerd, maar dat werd wegens omstandigheden uitgesteld.

Lees meer op security.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.