Ga naar de inhoud
18 januari 2021 • Nieuws

Britse politie verliest door softwarefout 150.000 records van arrestanten

De Britse politie is door een softwarefout de records van meer dan 150.000 arrestanten kwijtgeraakt. Het gaat onder andere om vingerafdrukken, dna en informatie over eerdere arrestaties. Dat meldt de Britse krant The Times.

security-2168234_1920

Volgens de krant bestaat het risico dat misdadigers nu vrijuit gaan omdat biometrisch bewijs dat op de plaats delict achterblijft niet meer in het computersysteem van de Britse politie wordt gevonden. Ook belangrijke informatie over verdachten is verloren gegaan. Daarnaast zou de softwarefout gevolgen voor het Britse visum-systeem hebben gehad.

Het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken is een onderzoek naar de impact van het “technische probleem” gestart. Een woordvoerder laat weten dat er geen records van criminele of gevaarlijke personen zijn verwijderd. Het zou alleen om mensen gaan die zijn aangehouden en zonder verdere actie weer zijn vrijgelaten. Het probleem, dat verder niet in detail wordt beschreven, zou inmiddels zijn verholpen. Daarnaast wordt gekeken of de verwijderde data is te herstellen.

De Britse Labour-partij spreekt van een zeer ernstig datalek dat een groot gevaar voor de openbare veiligheid vormt. Er wordt nu om opheldering van de Britse minister van Binnenlandse Zaken gevraagd.

Lees meer op security.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.