Ga naar de inhoud
30 september 2019 • Nieuws

Capgemini: minder dan derde van bedrijven voldoet aan eisen van AVG

Minder dan een derde van de bedrijven wereldwijd voldoet aan de AVG. Ook in Nederland ligt het aantal bedrijven dat zegt te voldoen laag, maar iets hoger dan het gemiddelde. Dat blijkt uit onderzoek van Capgemini.

man in white t-shirt covering his face with hands

Capgemini onderzocht bij 1100 bedrijven in welke mate zij dachten te voldoen aan de General Data Protection Regulation. Dat is de Europese privacywet die in Nederland beter bekend is als de AVG. Het onderzoeksbureau vroeg de bedrijven zelf of zij vonden dat zij klaar waren voor de wet. Het onderzoek was een vervolg van een soortgelijk onderzoek in 2018. Dat werd gedaan in de periode vóór de wet in werking trad. Ook bekeek Capgemini of bedrijven inmiddels voldoen aan AVG-eisen zoals duidelijke privacyvoorwaarden, of processen in de bedrijven rondom het verwijderen van data of het inzetten van privacy by design.

Wereldwijd blijkt dat gemiddeld slechts 28 procent van de bedrijven voldoet aan de wet. Capgemini keek naar landen in Europa, maar ook naar Amerikaanse bedrijven. In Nederland ligt het percentage van bedrijven op 31 procent. Zweden scoort het slechtst, met slechts 18 procent van de bedrijven die aan de wet voldoen. Opvallend aan het onderzoek is dat de percentages veel lager liggen dan in eerdere onderzoeken. Daarin werd gevraagd of de bedrijven dachten om op de deadline van 25 mei 2018 klaar te zijn. Destijds was 78 procent van de bedrijven wereldwijd ervan overtuigd dat dat het geval zou zijn. In Nederland lag dat percentage op 81 procent.

Lees verder op Tweakers.net 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.