Ga naar de inhoud
1 december 2020 • Nieuws

CBb verklaart hoger beroep Seats and Sofas tegen boetes prijsaanduiding ongegrond

Wat oordeelt het CBb?

Het CBb oordeelt, evenals eerder de rechtbank, dat de ACM terecht twee overtredingen heeft vastgesteld en daarvoor boetes heeft opgelegd aan Seats and Sofas. De ACM heeft volgens het CBb niet in strijd gehandeld met het gelijkheidsbeginsel door Seats and Sofas een boete op te leggen. De boetes blijven daarom in stand en worden met deze uitspraak definitief.

import450-boetes

Waar ging de zaak over?

Van januari 2016 tot medio maart 2017 adverteerde Seats and Sofas in huis-aan-huisfolders en op haar website met ‘van-voor prijzen’, terwijl zij de hoge ‘van-prijs’ nooit had gerekend. Hierdoor werd een prijsvoordeel gesuggereerd dat niet bestond. Dit is een oneerlijke handelspraktijk.

Daarnaast waren meubels in de winkels niet voorzien van correcte beprijzing. Alleen met hulp van de verkoper en de prijslijst in de winkel konden consumenten erachter komen wat een specifiek meubel kostte. Dit is in strijd met de Prijzenwet. De consument moet aan de hand van het prijskaartje zelfstandig de prijs van het product kunnen vaststellen.

De ACM had aan Seats and Sofas in 2018 twee boetes opgelegd van in totaal 350.000 euro. Het CBb heeft geoordeeld dat de ACM deze boetes terecht heeft opgelegd.

Lees meer op acm.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.