Ga naar de inhoud
11 november 2019 • Nieuws

Data tienduizenden klanten Trend Micro gestolen en verkocht

Bij antivirusbedrijf Trend Micro zijn de gegevens van tienduizenden klanten gestolen en vervolgens aan oplichters verkocht. Het gaat om namen, e-mailadressen, supportticketnummers en in sommige gevallen telefoonnummers. Volgens de virusbestrijder zijn de gegevens door een medewerker gestolen.

import226-persoonsgegevens

Deze medewerker had toegang tot de klantensupportdatabase. De diefstal kwam aan het licht nadat klanten begin augustus werden gebeld door oplichters die zich als Trend Micro-medewerkers voordeden. Het ging met name om Engelssprekende klanten. Het antivirusbedrijf stelt dat het meteen een onderzoek heeft ingesteld, maar pas eind oktober kon vaststellen dat de gegevens door een medewerker waren gestolen.

Volgens Trend Micro heeft deze medewerker de gestolen informatie aan een “kwaadaardige derde partij” verkocht. De medewerker is inmiddels ontslagen. Het antivirusbedrijf heeft naar eigen zeggen 12 miljoen klanten. Het datalek zou minder dan 1 procent van de klanten hebben getroffen, wat neerkomt op maximaal 120.000 mensen. Alle getroffen klanten zouden inmiddels zijn ingelicht.

Lees verder op Security.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.