Ga naar de inhoud
25 oktober 2019 • Nieuws

Datalek Allianz veel groter dan gedacht: ruim 2 miljoen gedupeerden

De harde schijf die vorige maand werd gestolen uit een externe kluis van Allianz, bevat veel meer gegevens dan eerder gecommuniceerd. Naast de 260.000 polishouders van Allianz stond er op de back-up ook informatie van ongeveer 2 miljoen mensen die via hun autofabrikant een pechhulpservice hadden afgesloten bij Allianz Global Assistance. Volgens een woordvoerder van Allianz worden alle betrokkenen in groepen geïnformeerd over het datalek.

import688-shutterstock_135169085

De data van de autofabrikanten bevat alleen kentekengegevens die volgens de woordvoerder niet gekoppeld zijn aan de NAW-gegevens. “Die kentekengegevens zitten alleen gekoppeld aan een voertuig. In een aantal gevallen weten we niet of die auto nog dezelfde eigenaar heeft. Om die eigenaar te bereiken moeten we terug naar de fabrikant voor wie we de polis in behandeling hebben.” Volgens de woordvoerder is dat ook de belangrijkste reden dat het zo lang geduurd heeft voor gedupeerden een bericht ontvingen van de verzekeraar.

Geclusterd

“Het is een heel gepuzzel”, zegt de woordvoerder. Mensen van wie de gegevens op de schijf stonden, krijgen geclusterd bericht. Gisteren was Toyota aan de beurt. “We hadden het inlichten ook over kunnen laten aan de fabrikanten, maar we hebben besloten dat wij hier zelf verantwoordelijkheid in moeten nemen.”

Lees verder amweb.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.