Ga naar de inhoud
21 augustus 2023 • Nieuws

Persoonsgegevens bijna 76.000 medewerkers Tesla gelekt

Dat meldt het kantoor van de procureur-generaal van de Amerikaanse staat Maine. Het betreft het datalek uit mei, toen Handelsblatt meldde ongeveer 100 gigabyte aan data in handen te hebben.

import189-Datalek_Illustratie_Banner_2

Uit de melding die Tesla heeft ingediend bij de procureur-generaal komt naar voren dat twee voormalige medewerkers de data hebben gelekt.

De gegevens zijn van zowel personeel dat voor Tesla heeft gewerkt als van personeel dat momenteel nog bij de fabrikant in dienst is. Het gaat naast namen en adressen ook om burgerservicenummers.

Tegen de personen die de gegevens hebben gelekt heeft Tesla actie ondernomen. Zo zijn onder meer hun elektrische apparaten afgenomen waarop de gelekte informatie zou hebben gestaan.

De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) meldde in mei informatie te hebben gekregen over het datalek bij Tesla. De privacywaakhond wilde toen niet aangeven of er een officieel onderzoek was gestart. De AP zou over het onderzoek gaan omdat het Europese hoofdkantoor van Tesla in Amsterdam gevestigd is. De enige fabriek van Tesla in Europa staat in het Duitse Grünheide, in de deelstaat Brandenburg.

Bron: nu.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.