Ga naar de inhoud
8 april 2019 • Nieuws

‘Directie sociale media aansprakelijk voor schadelijke content’

Directieleden van sociale-mediabedrijven moeten persoonlijk verantwoordelijk kunnen worden gesteld als er schadelijke content via hun websites wordt verspreid. Dat is een van de voorstellen die de Britse regering maandag zal presenteren in de strijd tegen gewelddadige en andere schadelijke content. Dat meldt The Guardian dat de hand wist te leggen op de plannen.

import238-boardroom

De Britse regering wil sociale-mediabedrijven een wettelijke zorgplicht opleggen om verspreiding van schadelijke content tegen te gaan. Deze zorgplicht zou moeten worden nageleefd door een onafhankelijke toezichthouder. Aanvankelijk zal de Britse telecomwaakhond Ofcom deze rol vervullen, maar op termijn moet er een aparte instantie komen. De toezichthouder moet worden gefinancierd door een heffing op te leggen aan mediabedrijven.

Zelfverminking

Het debat over de verantwoordelijkheid van sociale media in het Verenigd Koninkrijk is de afgelopen maanden in een stroomversnelling geraakt. Begin dit jaar deed de vader van Molly Russell, een tiener die in 2017 zelfmoord pleegde, een emotionele oproep aan sociale media om meer te doen tegen schadelijke inhoud op hun platforms. De ouders van Molly zijn ervan overtuigd dat afbeeldingen van zelfverminking op Instagram een rol hebben gespeeld bij haar dood.

Lees verder op RTLz.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.