Ga naar de inhoud
12 maart 2019 • Nieuws

E-mailverificatiedienst lekt 808 miljoen records met privédata

Een e-mailverificatiedienst waar marketingbedrijven gebruik van maken heeft via een onbeveiligde MongoDB-database 808 miljoen records met privédata gelekt, waaronder 763 miljoen unieke e-mailadressen. Dat laat beveiligingsonderzoeker Bob Diachenko in een blogpost weten.

import496-datalek-check

MongoDB is een opensource NoSQL-database die door allerlei organisaties en websites wordt gebruikt. Geregeld vinden onderzoekers onbeveiligde MongoDB-databases met gevoelige data. In dit geval werd de 150 gigabyte grote database op 25 februari door Diachenko ontdekt. Naast e-mailadressen ging het ook om namen, ip-adressen en geboortedata.Verder onderzoek wees uit dat de database van een e-mailverificatiedienst was met de naam Verifications.io.

Marketingbedrijven maken van dergelijke diensten gebruik. Ze leveren een lijst met te valideren e-mailadressen aan. Vervolgens stuurt de verificatiedienst een e-mail naar de e-mailadressen op de lijst. Wanneer de e-mail aankomst gaat het om een geldig adres, bij een bounce wordt het adres op een bouncelijst geplaatst.

Lees verder op security.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.