Ga naar de inhoud
22 augustus 2019 • Nieuws

Facebook laat gebruikers data van account loskoppelen

Facebook gaat gebruikers de mogelijkheid geven om informatie die het bedrijf via andere apps en websites verzamelt, te bekijken en van hun account los te koppelen.

import688-shutterstock_135169085

Wie niet langer wil dat Facebook zulke gegevens aan zijn of haar persoonlijke account koppelt, kan die optie over een tijdje uitschakelen. “Mensen vragen om meer controle over hun gegevens en die willen we hen geven”, aldus Facebook. Het bedrijf stelt de eerste in de sector te zijn die gebruikers deze mogelijkheid biedt. “We hopen dat dit een debat over transparantie losmaakt.”

Het is nog niet precies bekend wanneer Nederlandse Facebook-gebruikers de functie kunnen gebruiken, maar dat zal in de komende maanden zijn. Het bedrijf gaat er eerst mee testen in Ierland, Spanje en Zuid-Korea.

Gepersonaliseerde reclames

Facebook verzamelt net als bijvoorbeeld concurrent Google gegevens van internetgebruikers om gepersonaliseerde advertenties te laten zien. Bedrijven kunnen een zogeheten pixel op hun website installeren die ongemerkt informatie van bezoekers vergaart en doorstuurt naar Facebook.

Lees verder op Bright.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.