Ga naar de inhoud
3 december 2018 • Nieuws

‘Facebook overwoog geld te vragen voor data van gebruikers’

Facebook heeft enkele jaren geleden overwogen geld te vragen aan bedrijven voor toegang tot gegevens van gebruikers van het sociale netwerk. Dat meldt zakenkrant The Wall Street Journal op basis van interne documenten. 

import192-FB

Het sociale netwerk zou hebben gekeken naar de mogelijkheden om adverteerders meer geld te vragen in ruil voor toegang tot meer informatie over gebruikers, zo zou uit e-mails blijken. Dat zou een radicale breuk zijn geweest met het beleid om nooit gebruiksgegevens door te verkopen.

Interne communicatie

De interne e-mails maken deel uit van een reeks interne communicatie die is onderschept door Britse parlementariërs. Volgens The Wall Street Journal worden de documenten volgende week vrijgegeven. De e-mails zijn verstuurd tussen 2012 en 2014.

Facebook-ceo Mark Zuckerberg zei in april tijdens een hoorzitting in het Amerikaanse Congress dat Facebook ‘geen data doorverkoopt’. Hij vertelde niet of zijn bedrijf daar wel plannen voor had. Een woordvoerder van het sociale netwerk zegt tegen The Wall Street Journal dat er ‘veel interne discussies zijn gevoerd’ over een ‘duurzaam verdienmodel’. Facebook zegt uiteindelijk te hebben besloten geen data te verkopen.

Lees verder op RTLnieuws.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.