Ga naar de inhoud
27 maart 2020 • Nieuws

General Electric getroffen door datalek na inbraak bij Canon

General Electric, één van grootste multinationals met een jaaromzet van 121 miljard dollar, is getroffen door een datalek. Aanvallers wisten in te breken op het e-mailaccount van een medewerker van Canon Business Process Services. Deze divisie van Canon houdt zich bezig met documentbeheer.

gegevens-slot

General Electric laat documenten van medewerkers door Canon verwerken. Van 3 tot 14 februari heeft een aanvaller toegang gehad tot het e-mailaccount van een Canon-medewerker dat documenten van een niet nader aantal genoemd huidige en voormalige medewerkers en hun partners bevatte. Het ging onder andere om scans van rijbewijzen, paspoorten, geboortecertificaten, huwelijkscertificaten, overlijdenscertificaten, belastingdocumenten en andere formulieren met namen, adresgegevens, social security nummers, rekeningnummers en andere data.

Alle gedupeerde GE-medewerkers zijn inmiddels ingelicht. Daarnaast heeft Canon maatregelen getroffen om de eigen systemen te beveiligen en de oorzaak van het datalek te onderzoeken. Hoe de aanvaller toegang tot het e-mailaccount wist te krijgen is niet bekendgemaakt. General Electric meldde het datalek bij het ministerie van Justitie van de staat Californië.

Lees meer op security.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.