Ga naar de inhoud
11 juli 2019 • Nieuws

Google-medewerkers luisteren Nederlandse gesprekken mee

Medewerkers van Google luisteren gesprekken mee die Nederlanders voeren met hun slimme Google-assistent. Dat gebeurt zonder dat Google daar vooraf duidelijkheid over geeft. In sommige gevallen gaat het om huiselijke gesprekken die per ongeluk door de assistent zijn opgenomen.

import113-Dollarphotoclub_104515111_website

Om dit aan te kaarten heeft een Belgische medewerker, die in opdracht van Google dagelijks geluidsfragmenten beluistert, zo’n duizend Nederlandstalige audiofragmenten gedeeld met de Belgische VRT.

Het gaat om spraakopdrachten en gesprekken van voornamelijk Vlaamse gebruikers die door Google Home-apparaten en de slimme Google-assistent op smartphones zijn opgenomen. Enkele tientallen fragmenten van Nederlanders heeft hij gedeeld met de NOS.

“Ik denk dat het belangrijk is dat mensen beseffen dat er mensen meeluisteren”, stelt de anonieme Google-medewerker. Hij werd betaald om mee te luisteren met gesprekken van Nederlanders en Belgen met hun slimme assistent. Op die manier kan Google het functioneren van de spraakassistent verbeteren.

Lees verder op NOS.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.