Ga naar de inhoud
16 oktober 2018 • Nieuws

Ierse data-privacy autoriteit onderzoekt Twitter

De Ierse Data Protection Commission is een officieel onderzoek gestart naar Twitter omdat het bedrijf een verzoek om informatie rondom de verkorte url-dienst t.co heeft geweigerd. De Ierse data-privacyautoriteit had eerder een verzoek bij Twitter ingediend om openheid te geven welke gegevens er van gebruikers wordt verzameld met de url-verkorter t.co, maar dat verzoek heeft het social mediabedrijf naast zich neergelegd, schrijft Fortune.

Bluebird sitting on  branch pointing

Het weigeren van een verzoek om dergelijke informatie is in strijd met de Europese privacywet AVG. Het onderzoek dat nu is gestart zal daarom vooral bedoeld zijn om erachter te komen of Twitter zijn verplichtingen nakomt om aan de AVG te voldoen.

Twitter verklaart zelf dat t.co wordt gebruikt om te meten hoeveel keer er op een link wordt geklikt. Ook zou het helpen om de verspreiding van malware tegen te gaan. De Britse privacy-deskundige Michael Veale denkt echter dat Twitter veel meer informatie verzamelt als mensen op de verkorte links klikken, bijvoorbeeld over de apparaten die gebruikt worden en de tijdstippen. Volgens hem wil het bedrijf zo iemands geschatte locatie bepalen.

Lees verder op Security.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.