Per 1 juli jongstleden is Jitty van Doodewaerd in dienst getreden als compliance auditor bij DMCC Nederland. Hiervoor werkte zij ruim tien jaar als compliance officer bij marketing branchevereniging DDMA. Van Doodewaerd wordt verantwoordelijk voor de volledige compliance auditing activiteiten. Met haar komst versterkt DMCC Nederland haar positie als dé Nederlandse organisatie voor ondersteuning op het gebied van compliance bij klantcontact.

Jarenlange ervaring in compliance

Bij branchevereniging DDMA was Van Doodewaerd betrokken bij verschillende lobbytrajecten, zoals de instelling van het Bel-me-niet register en de implementatie van de ‘cookiewet’. Ze stond aan de wieg van het Privacy Waarborg, het DDMA keurmerk voor een integere omgang met data in marketing. Ze maakt onderdeel uit van Big Data expertgroep van het ministerie van Economische Zaken en was jarenlang lid van de Legal Affairs Committee van de Federation for European Direct and Interactive Marketing (FEDMA) en de Privacy Commissie van VNO-NCW.

Toegankelijk advies

Jitty van Doodewaerd: “DMCC maakt compliance toegankelijk voor organisaties. Hierbij geven ze bedrijven het instrumentarium om privacy- en consumentenwetgeving in hun organisaties te implementeren en monitoren. Die aanpak spreekt me enorm aan en sluit bovendien aan bij de manier waarop ik de leden van DDMA altijd heb geadviseerd. Je moet organisaties niet klein houden, maar juist in staat stellen zelf goede keuzes te maken.”
 

Versterking op het juiste moment

Patrick Jordens, directeur DMCC: “Jitty heeft ongelofelijk veel kennis van privacy en consumentenbescherming. Ze maakt als geen ander de vertaalslag van wetgeving naar de praktijk van de dagelijkse operatie. Jitty’s komst had niet op een beter moment gekund. Met de nieuwe Europese privacywetgeving die in 2018 van kracht gaat, merken we dat de vraag naar kennis en ondersteuning op het gebied van privacy- en consumentenwetgeving zeer sterk toeneemt.”