Ga naar de inhoud
8 november 2019 • Nieuws

Kabinet werkt aan strengere regels telemarketing

Het kabinet gaat telemarketing verder aan banden leggen, meldt staatssecretaris Keijzer. Consumenten en kleine ondernemers mogen alleen nog worden gebeld als ze daarvoor toestemming hebben gegeven. Het wetsvoorstel telemarketing wordt een dezer dagen naar de Raad van State gestuurd voor advies.

import406-Dollarphotoclub_54086552_websiteDMCC

Het wetsvoorstel is eerder dit jaar geconsulteerd, waarbij de reacties haaks op elkaar stonden van enerzijds de aanbieders en anderzijds de consumentenorganisaties.

Nu geldt er een opt-out systeem, waarbij consumenten hun nummer kunnen laten registreren in het Bel-me-niet register. Dit wordt omgekeerd naar een opt-in om consumenten en ondernemers zonder rechtspersoonlijkheid, zoals eenmanszaken, vennootschappen onder firma, commanditaire vennootschappen en maatschappen (‘natuurlijke personen’), beter te gaan beschermen.

Ergernis bij consument

De ongevraagde telemarketing wordt als ergernis ervaren, blijkt ook uit consumentenonderzoek. EZK heeft een meting gedaan in de eerste week van september. Daaruit komt dat drie op tien van de consumenten de laatste maand is gebeld. Negen van de tien gebelde consumenten vonden dat (zeer) vervelend.

Lees verder op Telecompaper.com


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.