Ga naar de inhoud
2 september 2019 • Nieuws

Kamermeerderheid wil toezicht op donatiewebsites na verdwenen geld

Een meerderheid van de Tweede Kamer wil dat er toezicht komt op zogenoemde donatiewebsites. Er is nog geen toezicht op deze websites, maar er gaan wel miljoenen euro’s aan donaties in om. Deze week bleek zeker 40.000 euro verdwenen door het offline gaan van de donatiesite Dream or Donate.

import698-DMCC_groot_vraagtekens2

Gedupeerden van Dream or Donate kunnen hoogstwaarschijnlijk fluiten naar hun geld. D66, SP, PvdA, CDA, GroenLinks en 50Plus willen met toezicht voorkomen dat het in de toekomst nog eens misgaat.

Waar is het geld?

Dream or Donate ging deze week offline. Volgens eigenaar Robert-Jan Mastenbroek is de website gehackt, maar gedupeerden vermoeden dat dat een smoes is en dat het geld ergens anders is beland. De politie laat weten aangiftes uit het hele land te verzamelen. Hoewel sommige gedupeerden eerder door de politie is verteld dat ze geen aangifte kunnen doen, erkent een woordvoerster nu dat ze alle aangiften zullen opnemen. Daarnaast heeft de politie  inmiddels een inval gedaan in het huis van Mastenbroek en telefoons in beslag genomen.

Via Dream or Donate werd geld ingezameld voor met name particuliere medische doeleinden, zoals een operatie in het buitenland of een rolstoelbus. Meerdere gedupeerden hebben aangifte gedaan van oplichting na het offline gaan van de site.

Lees verder op RTLnieuws.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.