Ga naar de inhoud
11 oktober 2018 • Nieuws

Kansspelautoriteit verkeert in ‘bestuurlijke spagaat’

Online gokken is in ons land een ‘gecompliceerd, ideologisch dossier waarin sprake is van uiteenlopende inzichten en belangen’. Dat zei voorzitter Jan Suyver van de Kansspelautoriteit bij zijn vertrek op een bijeenkomst voor genodigden in het Haagse theater Diligentia.

import251-kansspelen_website

De Tweede Kamer stemde medio 2016, vier jaar na de start van de Kansspelautoriteit, in met het Wetsvoorstel Kansspelen op afstand. De Eerste Kamer is, inmiddels ruim twee jaar later, nog niet aan de behandeling toegekomen. Nederland is een van de weinige landen in de Europese Unie die online kansspelen nog niet legaliseerden.

De christelijke partijen hebben moeite met gokken, constateert Suyver, maar op andere gronden geldt dat ook voor bijvoorbeeld de SP. Hoewel de vertrekkende voorzitter ‘alle begrip heeft voor de zorgvuldige politieke afwegingen die er in Nederland plaatsvinden’, vindt hij wel dat de Wet Kansspelen op afstand er nu snel moet komen. Suyver: ‘De consument heeft er simpelweg recht op beschermd te worden. Ik zeg altijd: ook al ben je tegen gokken, dat kan geen reden zijn het niet te regelen. Eerder integendeel, zou ik zeggen.’

Lees verder op Emerce.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.