Ga naar de inhoud
9 juni 2020 • Nieuws

Klantenservice: hard getroffen door corona

De klantenservice is één van de hardst getroffen afdelingen door de coronacrisis. Steeds meer mensen shoppen in deze tijd online, hierdoor draait de klantenservice overuren. Harvard deed begin maart onderzoek naar de effecten van de coronacrisis op de customer experience. Wachttijden lopen op, klanten reageren emotioneler en gesprekken lopen sneller uit de hand. Hoe zorg je ervoor dat jouw klantenservice blijft functioneren? En hoe houd je je servicelevel op peil onder de huidige omstandigheden?

foto_phone

Faciliteer je agents

Agents hebben het zwaar te verduren. Het werken vanuit huis betekent minder contact met collega’s en minder ruggensteun van een manager. Uit het onderzoek van Harvard blijkt dat agents hierdoor meer moeite ondervinden bij het goed afhandelen van klantgesprekken. Het faciliteren van je medewerkers, niet alleen op het gebied van een goede verbinding, is belangrijk. Het beheersen van goede gesprekstechnieken is nu – meer dan ooit – een must. Train je medewerkers hierop!

Weetwatjezegt biedt verschillende e-learnings aan om jouw medewerkers te trainen. De nieuwste e-learning is erop gericht om gesprekstechnieken te trainen ter beheersing van consumentenirritatie. Wil je graag een demo ontvangen? Vraag deze aan.

Wees transparant richting de klant

De klant wil weten waar hij aan toe is: wees altijd eerlijk, maak gebruik van automatische ontvangstbevestigingen, informeer de klant over wachttijden en reactietijden en houd je hieraan. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat je klantenservice goed bereikbaar is. Bij één van de onderzochte bedrijven leidde moeilijke interacties in 6% van de gevallen in een verkoop, tegenover een kans van 80% wanneer de klant minder moeite hoeft te doen.

Compliance Mystery Shopping

Klantcontact vindt tegenwoordig niet alleen telefonisch plaats maar ook via WhatsApp, een live chat of Facebook. Om inzicht te krijgen of jouw medewerkers zich houden aan de door de wet én door jou opgestelde richtlijnen is het goed om een vinger aan de pols te houden.

DMCC voert objectieve controles uit op alle service kanalen, zowel in fysieke winkels als de klantenservice. Voorafgaand aan de controle stemmen wij met elkaar af waarop gecontroleerd zal worden, dit zal gebaseerd zijn op de wet- en regelgeving maar ook op punten die jij belangrijk vindt binnen jouw organisatie. Zo is het voor jou mogelijk om grip te houden op jouw klantenservice en bij te sturen waar nodig.

Meer informatie?

Ben je geïnteresseerd in onze Compliance Mystery Shopping en wil je meer informatie ontvangen? Neem dan gerust contact met ons op via info@dmcc.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.