Ga naar de inhoud
23 oktober 2018 • Nieuws

KvK onderzoekt ergernis over commercieel gebruik van Handelsregister

De Kamer van Koophandel (KvK) onderzoekt in welke mate ondernemers last hebben van commercieel gebruik van het Handelsregister. Gegevens uit het openbare overzicht kunnen worden opgevraagd, waarna ondernemers ongevraagd benaderd kunnen worden via telefoontjes en e-mails.

import11-import11-Say_no

De KvK voert het onderzoek uit na klachten van ondernemers die zeggen last te hebben van agressieve, ongewenste marketingtelefoontjes en commerciële aanbiedingen via diverse kanalen, laat de KvK weten aan NU.nl. Waarover de meeste klachten gaan, moet uit het onderzoek blijken.

In april zei de privacywaakhond Autoriteit Persoonsgegevens (AP) dat de KvK mogelijk de Nederlandse privacywet overtreedt door commerciële partijen toegang te geven tot het Handelsregister. “Dit lijkt op het eerste gezicht slecht te verenigen met het oorspronkelijke doel van de gegevensverwerking”, zei AP-voorzitter Aleid Wolfsen destijds.

Ondernemingen moeten verplicht ingeschreven staan in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. In sommige gevallen geven zzp’ers en kleine ondernemers zonder zakelijk adres daarmee ook een privéadres of -telefoonnummer prijs.

Lees verder op Nu.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.