Ga naar de inhoud
11 februari 2019 • Nieuws

Nederland koploper bij meldingen datalekken

Sinds de inwerkingtreding van de AVG op 25 mei 2018 zijn in de Europese Economische Ruimte (EER) meer dan 59.000 datalekken gemeld. Nederland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk staan aan kop met respectievelijk 15.400, 12.600 en 10.600 meldingen aan de toezichthouders. Liechtenstein, IJsland en Cyprus noteerden de laagste aantallen meldingen, zo blijkt uit de GDPR Data Breach Survey van DLA Piper.

import338-Grip_achtergond_visual_grey

Met 89,8 gemelde datalekken per 100.000 inwoners is Nederland ook de koploper wanneer het gaat om het aantal meldingen per hoofd van de bevolking, constateert DLA.

Het VK, Duitsland en Frankrijk nemen respectievelijk de tiende, elfde en eenentwintigste plaats in wat betreft boetes per hoofd van de bevolking. Griekenland, Italië en Roemenië hebben het laagste aantal meldingen per hoofd van de bevolking.

Ondanks de enorme hoeveelheid meldingen, zijn er in heel Europa maar 91 boetes uitgedeeld. En niet alle boetes hebben betrekking op datalekken. In een aantal gevallen ging het om andere overtredingen van de AVG. De hoogste tot dusver was 50 miljoen euro: een Franse uitspraak tegen Google.

Lees verder op Emerce.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.