Ga naar de inhoud
19 november 2019 • Nieuws

Nederlandse regering wil aanpassingen AVG

De Nederlandse regering heeft in Brussel bij de Raad input geleverd op de herziening van de privacywetgeving AVG. Strengere regulering is bijvoorbeeld nodig om discriminatie door algoritmes en profilering te voorkomen. En op grote techbedrijven moet meer controle komen.

import406-Dollarphotoclub_54086552_websiteDMCC

Na ruim een jaar ervaring met de privacywetgeving, kan voor een aantal punten al een wijziging of aanpassing aangebracht. Dat realiseert men zich in Brussel ook. De Europese Commissie dient voor 25 mei 2020 een evaluatieverslag aan te bieden aan het Europees Parlement en de Raad over de evaluatie en toetsing van de AVG.

De Commissie kan lidstaten en toezichthoudende autoriteiten trouwens ook horen in het kader van het evaluatieverslag en de Commissie moet de bevindingen van het Europees Parlement, de Raad en andere instanties en bronnen in aanmerking nemen.

Nederland heeft al enkele wijzigingen ingediend. De regering maakt zich ook zorgen om over het gebruik van persoonsgegevens voor het profileren en personaliseren van aanbiedingen door mensen verschillende prijzen te laten zien extra barrières voor ‘ongewenste’ typen klanten op te werpen of uitsluiting door het vermijden van groepen met targeting. De overheid is van mening dat, als hier algoritmes voor gebruikt worden, toestemming de enige grondslag kan zijn.

Lees verder op Emerce.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.