Ga naar de inhoud
3 december 2020 • Nieuws

Nieuw amendement ingediend in dossier Telecommunicatiewet

Tweede Kamerlid Arne Weverling (VVD) heeft op 26 november een amendement ingediend voor het dossier rond de wetswijziging van de Telecommunicatiewet. Die zou het telefonisch contact voor commerciële, ideële of charitatieve doeleinden inperken. Hij stelt voor dat de termijn waarbinnen bestaande klanten die toestemming hebben gegeven benaderd kunnen worden ‘dient te worden voorgehangen aan beide Kamers’.

foto_phone

‘Een dergelijke termijn kan mogelijk verstrekkende gevolgen hebben op de bedrijfsvoering van de betrokken marktpartijen en de gelegenheid van goede doelen tot het werven van fondsen,’ licht Weverling toe. Ook vindt hij de termijn van belang voor consumenten, omdat deze duidelijkheid geeft over hun bescherming tegen ongewenste telemarketing.

De indiener wenst door middel van dit amendement de beide Kamers de gelegenheid te geven om de beoordeling van de feiten en omstandigheden die hebben geleid tot de termijn te kunnen wegen.

Plenair debat verschoven naar week 50

Het amendement zal meegenomen worden bij de plenaire bespreking van de wetswijziging, die ondertussen voor week 50 (8, 9 of 10 december) op de agenda staat. Door de coronacrisis-debatten heeft de reguliere agenda veel vertraging opgelopen en vinden er nog altijd begrotingsdebatten in navolging van Prinsjesdag plaats.

Lees meer op fondsenwerving.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.