Ga naar de inhoud
25 september 2019 • Nieuws

Petitie tegen schikking datalek Equifax 213.000 keer ondertekend

Meer dan 213.000 mensen hebben een petitie getekend tegen een schikking die de Amerikaanse toezichthouder FTC en kredietbeoordelaar Equifax in juli troffen. Beide partijen kwamen overeen dat het bedrijf 575 miljoen dollar gaat betalen wegens een datalek waarbij de gegevens van meer dan 147 miljoen Amerikanen werden gestolen.

import688-shutterstock_135169085

Criminelen wisten in 2017 bij Equifax de gegevens van 147 miljoen Amerikanen te stelen. Gedupeerde Amerikanen kunnen als onderdeel van de schikking kiezen uit gratis kredietmonitoring of een geldbedrag van 125 dollar als men al over kredietmonitoring beschikt. Het aantal aanvragen voor het geldbedrag is zo groot dat de financiële vergoeding waarschijnlijk lager uitvalt. Van de 575 miljoen dollar van de schikking heeft Equifax 31 miljoen dollar opzij gezet om slachtoffers een geldbedrag uit te keren. Dat houdt in dat de 125 dollar voor slechts 248.000 mensen beschikbaar is.

De FTC kwam vervolgens met een advies waarin het slachtoffers opriep om van de financiële vergoeding af te zien. Volgens Charles Kokoska zit de schikking vol gaten waardoor Equifax aansprakelijkheid kan ontsnappen en slachtoffers geen geld krijgen. Met het starten van een petitie via Change.org wil Kokoska dat de autoriteiten Equifax op een adequate manier verantwoordelijk houden en dat de kredietbeoordelaar voor zijn “hebzucht” betaalt, ook al betekent dit het einde van Equifax.

Lees verder op Security.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.