Ga naar de inhoud
31 januari 2020 • Nieuws

Prisca Ancion-Kors voorzitter van transparantiekeurmerk voor energieverkopers

De energiesector heeft het bestuur gekozen voor de stichting die het Centraal Intermediair Register Energiemarkt (CIRE) beheert en het daarbij behorende transparantiekeurmerk voor energieverkoop uitgeeft. Voormalig directeur van de Stichting Reclame Code Prisca Ancion wordt de nieuwe voorzitter van het bestuur.

CIRE

Zelfregulering

Prisca Ancion is tot 2019 directeur geweest van de Stichting Reclame Code (SRC). SRC is de instantie op het gebied van zelfregulering van commerciële communicatie. De SRC bevordert verantwoord reclame maken met als doel de betrouwbaarheid en geloofwaardigheid van commerciële communicatie te waarborgen. Deze ervaring is van grote toegevoegde waarde voor CIRE. Prisca Ancion: “Het CIRE transparantiekeurmerk toont dat de energiesector zijn verantwoordelijkheid neemt en oog heeft voor de belangen en interesses van de energieklant. Met “veel energie” zal ik mijn expertise in verantwoord communiceren met behulp van een zelfreguleringssysteem inzetten voor het verder uitbouwen van CIRE.”

Onafhankelijkheid is gewaarborgd

Het CIRE-register is een initiatief van een grote groep organisaties uit de energiesector. Inmiddels zijn er 20 deelnemende bedrijven. Zij hebben de handen ineen geslagen om zelfregulering bij energie verkoop vorm te geven. Woordvoerder Patrick Jordens geeft aan dat de bereidheid van de deelnemers echt stappen te maken groot is. “Bij zelfregulering van deze omvang is het zeer belangrijk dat de onafhankelijkheid van een bestuur is gewaarborgd. Het bestuur beslist namelijk bij niet naleving van de vereisten of bij een organisatie haar keurmerk wordt ingetrokken.” De Raad van Toezicht van de Stichting Integriteit en Transparantie Energieadvies heeft gekozen voor een bestuur met vier bestuursleden en een onafhankelijk voorzitter. “We zijn erg blij met de komst van Prisca Ancion als voorzitter van de stichting die CIRE beheert. De Raad van Toezicht wilde echt iemand van buiten de energiesector om met een geheel frisse blik de zelfregulering tot een succes te maken. Dat iemand met haar ervaring CIRE komt versterken is fantastisch.”

Bestuur

Naast Prisca Ancion nemen in het bestuur van de stichting Marco Siemelink (secretaris), Martin van den Brink (Bestuurslid Regulering & Gedragscode) , Jeroen Vissers (Bestuurslid Marktparticipatie) en Manfred Bartels (Penningmeester) plaats. Allen zijn ervaren functionarissen uit de energiesector. Jordens: “De sector heeft veel vertrouwen in dit bestuur. Er is een mooie vertegenwoordiging van professionals uit diverse typen marktpartijen. En met Prisca Ancion als voorzitter is de onafhankelijkheid gewaarborgd en wordt de stichting geleid door een ervaren bestuurder zonder banden met de sector.”


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.