Ga naar de inhoud
1 december 2020 • Nieuws

Privégegevens 90.000 leden wielerbond KNWU gestolen

Bij een inbraak op het oude ledenportaal van de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie (KNWU) zijn de gegevens van 90.000 leden gestolen. Het gaat onder andere om naam, e-mailadres, telefoonnummer en adresgegevens. De inbraak vond plaats op de oude MijnKNWU-omgeving.

import496-datalek-check

“Deze is sinds begin dit jaar niet meer in gebruik voor publiek, maar was voor intern en historisch gebruik nog wel te raadplegen”, aldus de wielerbond in een verklaring op de eigen website. Hoe de aanvallers op het systeem konden inbreken laat de KNWU niet weten. De aanvallers eisen losgeld voor het teruggeven van de database. De wielerbond zegt niet op de eis van de aanvallers in te zullen gaan.

“Enerzijds omdat er wel back-ups van deze data zijn gemaakt en deze data alleen historische gegevens bevat. Anderzijds omdat het betalen van dit losgeld op geen enkele wijze de zekerheid geeft dat de data niet alsnog wordt gebruikt voor andere doeleinden”, aldus de verklaring. Het datalek is inmiddels gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens. Ook is er aangifte bij de politie gedaan. Leden, die via e-mail over het datalek zijn geïnformeerd, wordt geadviseerd het wachtwoord van hun account te wijzigen.

Lees meer op security.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.