Ga naar de inhoud
18 december 2018 • Nieuws

Schriftelijkheidsvereiste voor contracten met kleine ondernemers in de maak

Het wordt verboden om kleine zelfstandige ondernemers telefonisch telecomabonnementen aan te smeren. Staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken bereidt een wet voor die een einde maakt aan ‘lijnkaping’.

import62-Callcenter

Kleine ondernemers zijn regelmatig slachtoffer van telecomaanbieders die telefonisch een aanbieding doen voor een nieuw abonnement. De verkopers gebruiken sluwe trucjes waardoor ondernemers denken dat zij korting krijgen bij hun huidige telecomaanbieder. In werkelijkheid stappen ze – ongewild – over naar een andere aanbieder.

‘Misleiding’, noemt staatssecretaris Keijzer deze praktijken in haar wetsvoorstel, dat voor consultatie online is gezet. Ondernemers zijn de dupe, omdat zij nu niet dezelfde bescherming hebben als consumenten. Voor consumenten is al jaren geregeld dat een telecomcontract pas geldig is al er daadwerkelijk een handtekening is gezet. Bij ondernemers, onder wie ruim één miljoen zzp’ers in Nederland, is mondelinge toestemming voldoende om een contract in te laten gaan.

Lees verder op AD.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.