Ga naar de inhoud
15 maart 2019 • Nieuws

VS doet strafrechtelijk onderzoek naar verkopen van data door Facebook

Federale aanklagers in de Verenigde Staten zijn bezig met een strafrechtelijk onderzoek naar Facebook. Het richt zich op de berichten van juni vorig jaar dat Facebook is doorgegaan met de verkoop van gebruikersdata aan verschillende bedrijven en fabrikanten.

import692-privacysettings2

The New York Times meldt van twee bronnen te hebben vernomen dat een onderzoeksjury dagvaardingen heeft uitgestuurd om gegevens te vorderen bij minstens twee prominente makers van smartphones en andere apparaten. Om welke twee bedrijven het hier gaat, is nog onbekend.

De twee hebben samen met vele andere bedrijven in het verleden overeenkomsten gesloten met Facebook waarmee ze toegang kregen tot de persoonsgegevens van honderden miljoenen Facebookgebruikers. Het gaat onder meer om Amazon, Apple, Microsoft en Sony. Facebook gaf in het verleden aan dat het zou stoppen met deze datadeals, maar het bedrijf zou hier met enkele bedrijven toch mee zijn doorgegaan.

De bronnen zeggen dat ze bekend zijn met de officiële verzoeken van de jury en dat ze anoniem willen blijven, omdat het gaat over vertrouwelijke juridische aangelegenheden. Het is niet precies duidelijk wanneer de jury is begonnen met het onderzoek en waar die zich precies op richt.

Lees verder op AD.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.