Ga naar de inhoud
25 juni 2019 • Nieuws

WeTransfer verstuurde bestanden naar verkeerde ontvangers

WeTransfer heeft op 16 en 17 juni een datalek gehad, zo meldt het bedrijf in een e-mail aan slachtoffers die Tweakers heeft gezien. Bij het datalek werden berichten over bestanden die naar klanten verstuurd werden, ook naar verkeerde ontvangers verstuurd.

import496-datalek-check

Het is nog onbekend hoeveel gebruikers slachtoffer zijn geworden van het datalek en hoeveel mensen ten onrechte bestanden ontvingen. WeTransfer weet wel te melden dat de bestanden geopend werden, maar alleen door de juiste personen. Getroffen gebruikers hebben een waarschuwing gekregen van het bedrijf.

“We zijn met man en macht op zoek naar de oorzaak van het probleem, maar kunnen daar nu nog niet veel over zeggen”, aldus het bedrijf in de e-mail. WeTransfer zegt verder dat gebruikers die geen bericht hebben ontvangen, geen slachtoffer zijn geweest. De getroffen url’s zijn uit voorzorg geblokkeerd, zodat de bestanden niet door verkeerde mensen gedownload kunnen worden. Het bedrijf raadt verder aan op te letten voor verdachte e-mails. Sommige Plus-gebruikers zijn uitgelogd uit hun account.

Lees verder op techzine.nl


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.