Ga naar de inhoud
25 juni 2019 • Nieuws

Wilde Ganzen! Naming en faming…

Ik ben onlangs via een straatwerver van XS Direct donateur geworden van de Stichting Wilde Ganzen. Ik liep over het plein voor het station in Utrecht en werd zo ontzettend enthousiast, ontwapenend en inhoudelijk goed onderhouden, dat ik bleef staan en heb ingestemd met donateurschap voor een mooi bedrag per maand. Daarna heb ik de directeur van XS Direct geappt om hem te feliciteren met zo’n geweldige collega. Natuurlijk draag ik Wilde Ganzen een warm hart toe en vind ik dat ze fantastisch werk doen, maar ik kan niet ontkennen dat ik de werver in kwestie haar succesje heel erg gunde.

wildeganzenlogo2015_0

In mijn laatste blog over telemarketing schreef ik al dat het maar goed is dat een werver niet weet wat ik dagelijks doe, omdat bellen met mij dan wel erg spannend wordt. Dat geldt natuurlijk ook voor straatwerving. Het was een topgesprek, maar de aanleiding voor deze blog zit hem vooral in het traject daarna. Ik wilde graag even een ode brengen aan “donateur experience”! Ik ben onder de indruk namelijk.

Kennelijk is het gebruikelijk dat je na het aangaan van donateurschap bij Wilde Ganzen via de straat, en wellicht ook andere kanalen, netjes een bedankbelletje krijgt. Heel attent, maar ik was op het moment van bellen niet bereikbaar, dus ik bemerkte een gemiste oproep van een 035-nummer. Ja, u hoort het goed. Een herkenbaar nummer, heel transparant en niets mis mee. Ik bel gemiste oproepen gewoonlijk terug. Zo ook dit keer. Ik kreeg geen livemedewerker, maar een zorgvuldig ingesproken bericht, waarin werd uitgelegd waarom ik was gebeld en waarin alsnog het bedankje werd overgebracht. Mooi!

Lees verder op fondsenwerving.org


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.