Ga naar de inhoud
3 januari 2023 • Nieuws

WWJZ voegt lesmodule Prijsplafond 2023 toe

Vanaf 1 januari 2023 geldt tijdelijk het prijsplafond op energie voor huishoudens en andere kleinverbruikers. De verrekening van het prijsplafond in een Aanbod op maat is ingewikkeld. En in een telefoongesprek, aan de deur of in een winkel is de berekening niet eenvoudig te controleren voor de consument. Het is daarom voorstelbaar dat de aanbieder deze berekening en de toelichting erop niet volledig in het verkoopgesprek maakt maar deze achteraf toestuurt.

DMCC Group - Audits

In het gesprek zal de verkoper in ieder geval wel globaal moeten informeren over de effecten van het prijsplafond op de te verwachten jaarkosten. Bijvoorbeeld of de consument met zijn verwacht jaarverbruik boven of onder het verbruiksplafond blijft. En als hij erboven komt, wat dan de geldende tarieven zijn en hoelang die geldig zijn. Belangrijk voor de verkoper om te weten:

  • Wat houdt het prijsplafond in?
  • Hoe hoog zijn de geldende plafondtarieven en de verbruiksplafonds?
  • Hoe verdeelt de jaarlijkse energierekening het verbruiksplafond in twee delen?
  • Hoe zit het met de maandelijkse verbruiksplafonds en hoe hoog zijn die?

WWJZ heeft een nieuwe lesmodule ‘Prijsplafond 2023’ ontwikkeld. Na het doornemen van deze lesmodule (doorlooptijd ca. 10 minuten) kent de verkoper antwoord op bovenstaande vragen. De module wordt automatisch gekoppeld aan elke op dit moment actieve deelnemer en elke hierna aangemaakte deelnemer. Zij ontvangen bericht dat de module gereed staat.

Mocht u nog geen actieve deelnemer zijn maar wel geïnteresseerd zijn in de lesmodule Prijsplafond 2023, vraag de lesmodule dan aan via dit formulier.


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.