Ga naar de inhoud
12 februari 2019 • Nieuws

Zorg en sleepwet funest voor vertrouwen in digitale privacy

Veiligheid is een begrip met veel betekenissen. In de Unisys Security Index worden de verschillende vormen onder elkaar gezet, met daarbij het gevoel van burgers van 13 landen over deze verschillende vormen van veiligheid. Computerworld besprak dit rapport met Jeroen Zonnenberg van Unisys.

import113-Dollarphotoclub_104515111_website

Rapporten krijgen we in allerlei soorten en maten binnen. Vaak zijn ze gesponsord of geschreven door vendoren over en voor de markt die ze zelf bedienen. De Unisys Security Index is anders, omdat dit rapport is gebaseerd op feedback vanuit consumenten/eindgebruikers, een doelgroep die Unisys niet rechtstreeks bedient. Daar zit dus iets anders achter dan alleen maar eigenbelang, zou je kunnen zeggen. Reden genoeg voor ons om hier eens iets dieper in te duiken en het gesprek aan te gaan met Unisys, in de persoon van Jeroen Zonnenberg, Principal Consultant Security bij het bedrijf.

Vier soorten

De Unisys Security Index bestaat inmiddels al 11 jaar en gaat globaal over vier soorten veiligheid: nationale, financiële, persoonlijke en internetveiligheid. Op al deze gebieden nam de bezorgdheid af in Nederland. Sterker nog, Nederland is met 109 van de 300 punten het minst bezorgde land in de lijst landen waar mensen bevraagd zijn. Vorig jaar was de score nog 125 punten voor Nederland. De lijst met landen bestaat verder nog uit Argentinië, Australië, België, Brazilië, Colombia, Duitsland, Maleisië, Mexico, Nieuw-Zeeland, Filipijnen, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Lees verder op Computerworld.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.