Ga naar de inhoud
19 december 2018 • Nieuws

ZZP’er wint zaak tegen misleidende verkoop

Een zelfstandige ondernemer heeft een zaak gewonnen tegen Trademark Office, een concern dat flinke kritiek heeft gekregen vanwege misleiding van ondernemers.

import665-rechter

Dit meldt FNV Zelfstandigen dinsdag. Eerder deze maand deed de kantonrechter van de rechtbank Midden-Nederland uitspraak in de zaak.

Trademark Office benadert ondernemers telefonisch met de boodschap dat de .com-, .eu- of .info-variant van hun website door een derde dreigt te worden geregistreerd.

Trademark Office zou dit echter kunnen voorkomen als de ondernemer via het concern de domeinnaam meteen registreert. Ondernemers klagen later over agressieve verkooptechnieken en de hoge prijzen.

Bedrijf zette zzp’ers op verkeerde been

Ze moeten namelijk direct voor tien tot vijftien jaar de domeinnaam registreren tegen relatief hoge kosten. Voor ondernemers die niet betalen heeft Trademark Office een eigen incassobureau, Norrad Incasso.

In deze specifieke zaak moest de ondernemer een rekening van 359,98 euro betalen voor een domeinregistratie van tien jaar. Maar volgens de kantonrechter kan Trademark Office helemaal niet bewijzen dat er een derde geïnteresseerd was in de domeinnaam en is vast komen te staan dat er druk werd uitgeoefend door het concern. Ook gaat de rechter ervan uit dat het bedrijf de zzp’ers op het verkeerde been heeft gezet.

Lees verder op Nu.nl 


Heeft u vragen naar aanleiding van dit artikel?

Neem dan contact met ons op.