Webshops

DMCC ondersteunt organisaties in de e-commerce sector bij de controle, bewaking en naleving van de wet- en regelgeving op het gebied van consumentenbescherming en privacy. Bij onze onderzoeken kijken wij door de bril van de Autoriteit Consument en Markt, Autoriteit Persoonsgegevens en Autoriteit Financiële Markten naar uw praktijk.

Wet- en regelgeving specifiek voor de e-commerce sector

Om de rechten van de consument beter te beschermen heeft de Nederlandse overheid in de afgelopen jaren de wet- en regelgeving voor webshops aanzienlijk uitgebreid en aangescherpt. Daarnaast houden de diverse toezichthouders de sector nauwlettend in de gaten. Webshops die de privacy en rechten van de consument niet respecteren lopen het risico dat toezichthouders ingrijpen, waardoor boetes, merk- en reputatieschade op de loer liggen. 

Risico’s tot een minimum beperken

Om deze risico’s tot een minimum te beperken zoomen de contactanalyses van DMCC specifiek in op de contactinhoudelijke verplichtingen bij verkoop of promotie van producten en diensten via webshops. Voor webshops beoordelen wij websites, landingpagina’s en andere online omgevingen op compliance en doen wij ook compliance audits bij de interne organisatie of bij leveranciers zoals contact centers, fulfilmentbedrijven, post- en pakketverzenders.

De toepasselijke wetgeving en zelfregulering voor klantcontact in de e-commerce sector:

Grip op compliance

Met DMCC haalt u de expertise in huis om grip en controle te krijgen op naleving van wet- en regelgeving, die specifiek van toepassing is op klantcontactprocessen in de e-commerce sector. Met ons als partner heeft u managementinformatie omtrent compliance altijd realtime beschikbaar. Essentiele aantoonbare informatie, waarmee u altijd de mate van uw compliance kunt aantonen wanneer een toezichthouder daar inzicht in zou willen verkrijgen. Wij laten u ook exact zien hoe uw organisatie presteert ten opzichte van de markt. Zo heeft u aantoonbaar controle over uw klantcontact en laat u geen kansen onbenut. Dat noemen wij verantwoord ondernemen!

Wilt u weten hoe we dit ook voor uw organisatie mogelijk kunnen maken?
Neem dan contact met ons op. Wij maken graag kennis met u.

contact