Energiemaatschappijen

DMCC ondersteunt energiemaatschappijen bij de controle, bewaking en naleving van de wet- en regelgeving op het gebied van consumentenbescherming en privacy. Bij onze onderzoeken kijken wij door de bril van de Autoriteit Consument en Markt en Autoriteit Persoonsgegevens naar uw praktijk.

Wet- en regelgeving specifiek voor de energiesector

Om de rechten van de consument beter te beschermen heeft de Nederlandse overheid in de afgelopen jaren de wet- en regelgeving voor de energiesector aanzienlijk uitgebreid en aangescherpt. Daarnaast houden de diverse toezichthouders de sector nauwlettend in de gaten. Energiemaatschappijen die de privacy en rechten van de consument niet respecteren lopen het risico dat toezichthouders ingrijpen, waardoor boetes, merk- en reputatieschade op de loer liggen. 

Om deze risico’s tot een minimum te beperken zoomen de contactanalyses van DMCC specifiek in op de contactinhoudelijke verplichtingen bij energieverkoop of promotie. Voor energiebedrijven voeren wij daarnaast compliance audits uit op locatie van inhouse contact centers, call centers, online marketingbureaus, colportagebedrijven, fieldmarketing organisaties, retailketens, prijsvergelijkers en overige wederverkopers van energie.

De toepasselijke wetgeving en zelfregulering voor klantcontact in de energiesector:

Grip op compliance

Met DMCC haalt u de expertise in huis om grip en controle te krijgen op naleving van wet- en regelgeving, die specifiek van toepassing is op klantcontactprocessen in de energiesector. Met ons als partner heeft u managementinformatie omtrent compliance altijd realtime beschikbaar. Essentiele aantoonbare informatie, waarmee u altijd de mate van uw compliance kunt aantonen wanneer een toezichthouder daar inzicht in zou willen verkrijgen. Wij laten u ook exact zien hoe uw organisatie presteert ten opzichte van de markt. Zo heeft u aantoonbaar controle over uw klantcontact en laat u geen kansen onbenut. Dat noemen wij verantwoord ondernemen!

Wilt u weten hoe we dit ook voor uw organisatie mogelijk kunnen maken?
Neem dan contact met ons op. Wij maken graag kennis met u.

contact