Uitgeverijen

DMCC ondersteunt uitgeverijen van (digitale) tijdschriften en dagbladen bij de controle, bewaking en naleving van wet- en regelgeving op het gebied van consumentenbescherming en privacy. Bij onze onderzoeken kijken wij door de bril van de Autoriteit Consument en Markt en Autoriteit Persoonsgegevens naar uw praktijk.

Wet- en regelgeving specifiek voor uitgeverijen 

Uitgevers verwerken persoonsgegevens voor diverse doeleinden, zoals voor het onderhouden van contact met bestaande of potentiële klanten en abonnees. Privacy is dan ook een belangrijk thema. Organisaties die de privacy en rechten van de consument niet respecteren lopen het risico dat toezichthouders ingrijpen, waardoor ook boetes, merk- en reputatieschade op de loer liggen. 

Risico’s tot een minimum beperken

Om deze risico’s tot een minimum te beperken en te waarborgen dat alle processen compliant zijn, zoomen de contactanalyses van DMCC specifiek in op de contactinhoudelijke verplichtingen bij verkoop of promotie van (digitale) tijdschriften en dagbladen. Voor uitgeverijen doen wij compliance audits op locatie van inhouse contact centers, call centers, online marketingbureaus, colportagebedrijven, fieldmarketing-organisaties, retailketens, prijsvergelijkers en overige wederverkopers.

De toepasselijke wetgeving en zelfregulering voor klantcontact voor uitgevers:


Grip op compliance

Met DMCC haalt u de expertise in huis om grip en controle te krijgen op naleving van wet- en regelgeving, die specifiek van toepassing is op klantcontactprocessen van uitgevers. Met ons als partner heeft u managementinformatie omtrent compliance altijd realtime beschikbaar. Essentiele aantoonbare informatie, waarmee u altijd de mate van uw compliance kunt aantonen wanneer een toezichthouder daar inzicht in zou willen verkrijgen. Wij laten u ook exact zien hoe uw organisatie presteert ten opzichte van de markt. Zo heeft u aantoonbaar controle over uw klantcontact en laat u geen kansen onbenut. Dat noemen wij verantwoord ondernemen!

Wilt u weten hoe we dit ook voor uw organisatie mogelijk kunnen maken?
Neem dan contact met ons op. Wij maken graag kennis met u.

contact