Vacature privacy consultant

DMCC zoekt nieuw talent.

Wie zijn wij?

De wereld digitaliseert in rap tempo. Bij vrijwel alles wat we doen – reizen met de trein, e-mails versturen, bellen of whatsappen, een zoekterm invullen bij Google of een programma kijken via de smart-tv – produceren we data. Ondernemingen beschouwen big data als het nieuwe goud. Door de komst van nieuwe en actuelere privacy wetgeving, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ook wel AVG of GDPR), worden de belangen van betrokkenen (burgers en consumenten) in de wereld van big data beter beschermd. Tegelijkertijd moeten organisaties veel doen om in lijn met de AVG te werken.

DMCC Nederland biedt een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van legal compliance. Wij bieden organisaties consultancy diensten en juridisch advies op het snijvlak van klantcontact, data, ICT en marketing.  Onze organisatie is onderscheidend, scherp en heeft een ervaren kijk op de praktijk. Wij weten exact hoe processen bij organisaties behoren te zijn ingericht om compliant te zijn met alle toepasselijke wet- en regelgeving op het gebied van privacy en bescherming van consumenten. DMCC kent alle aspecten van de toepasselijke wetgeving en heeft ervaring met de overheid en de werkwijze van haar toezichthouders.

De functie van privacy consultant

DMCC is in Nederland een begrip op het gebied van compliance. Wij werken met onze organisatie voor de allermooiste merken, veelal bekende organisaties die ons vinden omwille van ons specialisme. Onze opdrachtgevers willen data gebruiken om innovatieve diensten te ontwikkelen, klantgedrag te voorspellen, klanten en prospects te benaderen, kortom data commercieel inzetten.

DMCC is door de toenemende vraag naar privacy consultancy en juridisch advies op zoek naar een privacy consultant om ons team te versterken. De werkzaamheden zullen vooral gericht zijn op het adviseren van ondernemingen op het gebied van privacy en gegevensverwerking. Voorbeelden hiervan zijn het opstellen en beoordelen van (verwerkers)overeenkomsten, registers van verwerking, privacy- en cookie statements en protocollen datalekken, het beantwoorden van (privacy)vraagstukken en het begeleiden van privacy beleid.

Jouw kwaliteiten en eigenschappen

Afgeronde bachelor Nederlands recht en master. Je hebt kennis van  privacy- en consumentenrecht en hebt relevante werkervaring op dit gebied, bijvoorbeeld als DPO, FG of privacy consultant/ jurist.

 • Minimaal een bachelor of master opleiding succesvol afgerond (bijvoorbeeld rechten, juridische dienstverlening, bedrijfskunde of bestuurskunde)
 • Je bent assertief, energiek en leergierig
 • Je bent praktisch ingesteld en kunt goed zelfstandig werken, daarnaast ben je servicegericht.
 • 3-8 jaar relevante werkervaring
 • Ervaring met het adviseren en het managen van processen en projecten
 • Je bent ondernemend en communicatief sterk op verschillende niveaus en beheerst de Nederlandse en Engelse taal uitstekend.
 • Een CIPP/M certificering of aantoonbare kennis over informatiebeveiliging en informatiebeveiligingsstandaarden is een pre.

Wat bieden wij jou?

 • Je gaat aan het werk voor mooie merken op de Nederlandse markt
 • Een marktconform salaris met goede secundaire arbeidsvoorwaarden.
 • Een geweldig team met ervaren collega’s.
 • Een kantoor in hartje Rotterdam.
 • Genoeg ruimte om door te groeien en bij te leren.

Is dit jouw baan?

Reageer dan per mail naar: klaas.jan.van.der.lei@dmcc.nl

Klaas Jan ontvangt graag je motivatiebrief, CV en referenties. Eventuele vragen over de functie kunnen ook per mail aan Klaas Jan worden gesteld.

Acquisitie op basis van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.